Diehm Hall 109
Blijf op de hoogte en volg Roos
19 Augustus 2012 | Verenigde Staten, Millersville
Zoals gezegd, heb ik kennis gemaakt met mijn teamgenootjes en donderdag heb ik ook gelijk getraind met mijn teamgenootjes. In de volle zon hebben we lekker getraind en het voelde gelijk goed. Na de training hebben we met zijn allen in de kantine geluncht en daarna begon het oriëntatieprogramma voor mij en ging de rest van het team zijn eigen weg. Samen met nog een paar andere internationale studenten (er zouden elf komen, we waren uiteindelijk met zes, inclusief Ninian en mij) leerden we Ms Miller kennen en kregen we uiteraard een hoop eten en informatie. 's Middags hadden we een rondleiding op de campus, maar ik zal waarschijnlijk nog steeds veel verdwalen, omdat ik tot nu toe overal met de auto ben heengebracht.
Vrijdag was er de hele dag een programma voor internationale studenten, dus daar moest ik verplicht heen. Veel informatie over visa, health care en natuurlijk alcohol (big no, speciaal omdat ik internationaal ben, maar ook omdat ik bij het hockeyteam zit). 's Middags gingen we eindelijk naar Walmart en de Park City Mall (een mega winkelcentrum). In Walmart heb ik de nodige spullen gehaald voor mijn kamer, zoals dekens, een kussen, prullenbak en wasmiddel en in de Mall heb ik een nieuw mobieltje gekocht. Op uitnodiging van Ms Miller hebben we in een typisch Amerikaans restaurant gegeten waar ze de hele dag ontbijt serveren.
Zaterdagochtend om 07.30 had ik training. Ik moest mijn mile lopen en ik ben 'geslaagd', dit moest binnen de 7 minuten en ik had 6min55. Daarna gebruncht met het team en een beetje uitgerust, want om vijf uur hadden we ons eerste oefenpotje. Het was tegen een team met vrouwen die bijvoorbeeld bij Millersville hadden gespeeld of die high school coach zijn. Dit team had echter geen keeper, dus ik speelde bij 'de tegenstander'. Het ging best wel goed voor de eerste keer en mijn team won met 2-1. Na de wedstrijd werd ik uitgenodigd om met drie andere meiden en hun ouders te gaan eten bij Jacks, een restaurant/bar in de buurt. Dat was ontzettend leuk en we hebben lekker gegeten.
Vanmorgen om tien uur hebben we lekker getraind en daarna ben ik gaan verhuizen. Gelukkig had ik enige hulp en heb ik (bijna) alles nu klaar. Ik moet het alleen nog een beetje gezellig maken, maar dat komt wel goed als mijn kamergenootje er is. Nu ben ik lekker met Ninian een beetje aan het rondhangen en spreken we zo af met de andere meiden van het team om te gaan eten. Het is echt een lekker leventje zo, beetje hockeyen, eten en slapen, maar daar komt volgende week verandering in. Woensdag komen alle andere eerstejaars en begint de algemene oriëntatie en volgende week maandag beginnen de lessen. Natuurlijk zijn dat ook leuke dingen, maar voor nu geniet ik nog even hiervan.
Ik hou jullie op de hoogte en ga mijn best doen elke week iets te schrijven!
20 Augustus 2012 - 09:45
Mistral:
Roos!
Goed om te lezen dat je veilig bent aangekomen op de definitieve plaats van bestemming. Veel hockeyen is aan jou wel besteed dus blijf daar lekker van genieten en school komt later wel :)
Mies